Over mij

Mijn naam is Esther Damen. Ik woon in Haarlem samen met mijn vriend en twee kinderen. Ik werk sinds januari 2018 met veel plezier als vrijgevestigde GZ-Psycholoog/Orthopedagoog in mijn eigen praktijk ‘Damen Psychologie’. Ik maak met mijn praktijk vanaf februari 2019 deel uit van praktijk Wilhelmina in Haarlem.

Na jaren in het (speciaal)onderwijs te hebben gewerkt heb ik een academische studie Orthopedagogiek en master Forensische Orthopedagogiek afgerond. Daarna ben ik gaan werken binnen het werkveld van de jeugd GGZ. Na een aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan heb ik mijn kennis en ervaring uitgebreid door het volgen van de postdoctorale opleiding tot GZ- Psycholoog. Ook het zelf krijgen van kinderen heeft mij nieuwe inzichten en verdieping in mijn werk gegeven. Na 7 jaar te hebben gewerkt bij een grote instelling binnen de jeugd GGZ heb ik ervoor gekozen om als vrijgevestigde te gaan werken. 

Het werken als vrijgevestigde bevalt mij goed. Ik vind het belangrijk persoonlijk contact te maken en wil graag laagdrempelige hulp bieden. Ik denk samen met de client, (en indien mogelijk ook met ouders, school en andere betrokkenen) na over hoe zorg op maat vormgegeven kan worden, passend bij de persoon.

Ik heb ruime ervaring in het uitvoeren van diagnostiek en behandeling bij verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld kinderen/ jongeren met angst- en/of stemmingsklachten, ADHD of autisme. In mijn werk maak ik gebruik van verschillende behandeldisciplines, onder andere: cognitieve gedragstherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie.

BIG registratienummer: 19919211125
Lidmaatschap:  NVGZP (Nederlandse Vereniging van en voor Gz-Psychologen) en VEN (EMDR-vereniging).